Piscine Moderne

Piscinele moderne sunt construite din materiale extrem de performante. Spre deosebire de piscinele clasice din beton, piscinele moderne sunt mai putin costisitoare, mai rezistente, impermeabile, au termen de executie mai mic.

Tipuri de piscine moderne: Steel'Protect - rezistenta mecanica 40 kg/mm2, garantie minima de 20 ani. Din acest tip fac parte piscinele AZUR si NOVIA de forma dreptunghiulara (95% din cereri). Dotari si dimensiuni la cerere, inclusiv publice. Inox 4509 - cu Niobium, rezistenta mecanica 60 kg/mm2, cu garantie minima de 30 ani. Piscine model LIDIA, au forma dreptunghiulara, cu dotari si dimensiuni la cerere, filtrare Twin Filtre (cu cartus) sau filtrare cu nisip. Aceste piscine folosesc modalitatea de hidroizolare membrana PVC de inalta densitate denumita liner de tip ULTIM (ultima generatie de liner cu factor de incretire la o grosime de 75/100 mm la 33C!). Etape construirii piscinelor moderne: sapatura - dupa masurarea cotelor;turnare radier armat;montaj structura otel fibretec sau inox si reglaj;realizare umpluturi perimetrale;montaj bordura perimetrala;montaj liner si umplerea cu apa. Conceptia acestui tip de piscine a fost studiata tocmai pentru a permite o executie simpla, cu minimum de utilaje si fara a afecta calitatea, reducand timpul de executie cu 30%.

Structura piscinei moderne: Otel tratat anticoroziv Steel'Protect - garantie 20 ani, cu o grosime de 2,2 mm ce ii asigura o rezistenta mecanica exceptionala(40kg/mm2) si in plus acoperirea unui strat de PVC termoaplicat pe ambele fete ceea ce asigura perenitatea acestei piscine timp de decenii. Acest panou este fabricat fara nici o sudura si fara nituri suprimand orice risc potential de coroziune.structura compozita FIBRETEC, garantia 20 ani, utilizata indeosebi in industria aeronautica, navala si auto, datorita proprietatilor sale anticorozive si rezistentei deosebite de 3 tone/m2.sau Inox 4509 - garantie 30 ani, numit "stabilizat feritic" ce contine crom, magneziu, titan si niobium. Aceasta combinatie elemente face sa-I confere o uimitoare rezistenta la coroziune. Panourile sunt de inaltimea standard de 110 cm, 130 cm sau 145 cm, predecupate pentru piesele de inglobat in structura (skimmere, piese de refulare, piese de aspiratie, proiectoare, etc.), radierul fiind executat din beton armat cu patru profile standard sau, optional, diverse adancimi. IMPORTANT Panourile sunt reglabile si suportul pentru prinderea linerului, de tip hung, este clipsabil.

Componente de baza

Structura, Echipamentul de Filtrare, Incalzire

Pentru ca etanseitatea interiorului piscinei sa fie perfecta utilizam o membrana PVC de inalta densitate numita liner, fabricat exact pe masura fiecarei piscine si a profilului de fund ales. Are o garantie de 10 ani contra tuturor viciilor de fabricatie si poate fi executat in cateva culori in varianta standard si optional intr-o multitudine de culori si imprimeuri, inclusiv aplicarea de brauri cu diverse ornamente. Inainte de asezarea linerului in cuva piscinei, aceasta se curata foarte bine apoi pe radierul din beton se aseasa o pasla cu densitatea de 300 g/m2 tratata anti-microbian si anti-fungicid, imputrescibila. Accesul in piscina Pentru un acces lejer in piscina si un aspect elegant, se pot integra scari de diferite modele si dimensiuni, in care se pot monta sisteme balneo si de hidromasaj. IMPORTANT Toate scarile pot fi comandate in culorile standard ale liner-ului: bleu, vernil, alb, nisip. Caminul tehnic al piscinei Variantele de camine tehnice pentru aceste piscine sunt: camin tehnic din inox, ce contine sistem inot contra-curent si filtrare TWIN cu cartus, montat pe structura piscinei, camin tehnic prefabricat cu sistem de filtrare cu nisip, care se monteaza ingropat, aproape de zona adanca a piscinei sau camin tehnic clasic executat din beton.

Elementele si accesoriile cele mai importante ale unei piscine: A. FILTRARE Pompa de filtrare cu sau fara prefiltru;Filtru - cartus filtrant, cu nisip, twin-filtru sau diatomee;Cofret electric de comanda si programare sistem;Piese de legatura. B. SIGURANTA Bariere perimetrale de protectie;Alarme periferice inteligente;Senzor de soc - Aquasensor;Prelate cu bare 4 anotimpuri;Prelate lamelare automate imersate;Prelate lamelare automate sau manuale pe sol;Prelate lamelare automate sau manuale pe sol - solare;Prelate de iarna opace sau perforate tip plasa;Acoperiri piscine - telescopice si batante. C. INCALZIRE Incalzitoare electrice incepand de la 3 KW;Schimbatoare de caldura din titan;Pompe de caldura aer/apa - reversibile;Pompe de caldura aer/apa 4 anotimpuri;Pompe de caldura geotermice;Panouri solare;Prelate izotermice inclusiv derulatoare prelate;Deumidificatoare - centrale de climatizare (necesare piscinei interioare).

Curatarea Piscinelor

Reglare Ph, dezinfectare.

D. CURATARE SI INTRETINERE Roboti automati de curatire - autonomi, pentru orice profile de fund si curatire a peretilor pana la linia apei;Aspiratoare hidraulice cu conectare la priza de aspiratie a piscinei;Aspiratoare manuale clasice compuse din: cap aspirator, tija telescopica, tub flotant de aspiratie cu conectare la priza de aspiratie;Accesorii de curatire: plase de suprafata sau de fund, perii pentru curatirea peretilor piscinei, bureti curatire linia apei, saculeti filtranti cos skimmer, dozatoare plutitoare cl/br, termometre si multe altele. E. TRATAMENTUL APEI Dezinfectarea apei: cu Clor, Brom, Oxigen activ, etc. la care se pot adauga instalatii de electroliza sarii, sterilizare cu ultraviolete, ozonatoare, etc.;Clarifierea si curatirea apei: prin folosirea floculantului pentru strangerea electrostatica a microparticulelor in suspensie, aport initial si periodic de antialga, aport de anticalcar la apa calcaroasa, detergent special pentru linia apei, antispumant, etc.;Echilibrul apei: echilibrul potentialului de hidrogen este esenta principiului de stabilitate chimica a apei prin folosirea de agenti chimici de diminuare sau crestere a pH-ului(pH minus respectiv pH plus) cu stabilitate in jurul valorii de 7.0;Analiza paramerilor chimici esentiali ai apei: trusa de analiza sau testerul de clor sau brom/pH folosind reactivi specifici;Tratamentul automat, efectuat prin cateve sisteme de baza.

F. ECHIPAMENTE SI ACCESORII DE CONFORT Iluminare : clasica cu proiectoare sau spoturi halogen incepand de la 50 W, proiectoare cu led-uri de ultima generatie extrem de economice si fibra optica perimetrala;Derulatoare telescopice pentru prelate izoterme, manivele manuale si motorizate pentru prelate cu bare, motorizare prelate lamelare, inclusiv cu sursa solara, etc.;Sisteme balneo in scara cu sistem de comanda pornit/oprit si debit aer din interiorul piscinei; d. Sisteme de inot contra-curent;Cascade cervicale;Jocuri acvatice; g. Dusuri standard, automate sau solare cu diferite capacitati de stocare, cu spalator picioare; h. Scari de acces romane, de colt, drepte (cu aceiasi culoare ca linerul), din inox, maini curente inox, etc. G. IERNARE Substante de iernare;Substante decolmatare filtre;Plutitori lestati pentru gheata si dopuri de obturare;Prelate opace sau plasa.

Piscine moderne